-
Author: Muhammed es-Suhaym
Translators: İsmail Yaşa
Publisher: Bedia Semti İslâmî Dâvet Bürosu
Source: http://www.islamhouse.com/p/819
Bu kitapta, kadınlarla erkeklerin bir ortamda bulunmaları, batılılaşma akımına kapılmış münafıkların İslâm ülkelerine soktuğu bir meseledir.
Author: Seyfullah Erdoğmuş
Reveiwers: Muhammed Şahin
Publisher: Kitap ve Sünneti İhya Yayınları
-
Reveiwers: Harun Yıldırım
Translators: Muhammed Şahin
Publisher: Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Source: http://www.islamhouse.com/p/883
Bu kitapta, cinlerin tanımı, onların vasıfları, insanlara eziyet vermeleri ve bu eziyetin keyfiyeti ile cinlerin eziyetlerinden korunmanın yollarını bulacaksınız.
Reveiwers: Muhammed Şahin
Translators: M.Beşir Eryarsoy
Publisher: Guraba Yayınevi
Yazar, bu kitapta Vahdetu'l-Vücud akidesininin sapıklığını ve İbn-i Arabî'nin fikirlerinin yanlışlıklarını açıklamış, halk tabakasının onun kitaplarını okumasının haram olduğunu belirtmiştir. Bunun sebebi; onun kitaplarının birçok desise ve tuzakları ihtiva etmesidir.
Author: Ali b. Sultan el-Kari
Reveiwers: Muhammed Şahin
Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, bir sürü hurafe ve hile baş göstermiş ve bunlar, din ya da akıl engeline takılmadan insanların içine kadar işlemiştir. Öyle ki, insanlardan birçoğu ya sihri meslek edinip onu yaymaya başlamış; ya sihre müptela olup sihir yapanların pençesine düşmüş; ya da sihir vasıtasıyla insanlara zarar verir hale gelmiştir.Hiç şüphesiz Kitap ve Sünnetteki deliller ve ileri gelen âlimlerin icması şu noktada ittifak etmiştir ki: Sihir haramdır ve sihir yapan kişi kınamayı hak etmiş kötü bir kimsedir. Aynı şekilde aklı olan herkes -müslüman olmasa dahi sihrin, akıl ve beden üzerinde yıkıcı etkileri olan tehlikeli bir şey olduğunu bilir.
Reveiwers: Muhammed Şahin
Publisher: Guraba Yayınevi